به گزارش همشهری آنلاین، جواد منصوری؛ نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روزنامه همشهری نوشت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مهمترین مسائلی که مطرح شد این بود که نیروهای مسلح کشور باید تحت امر چه کسی یا چه نهادی قرار گیرند؟ برخی عقیده داشتند که نیروهای مسلح باید ذیل دولت فعالیت کنند، برخی آنان را تحت امر رئیسجمهوری میدانستند و گروه دیگر عقیده داشتند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی باید تحت امر و فرامین رهبری و ولایتفقیه خدمت کنند. هرسه نظر مذکور دارای دلایلی بودند که دستآخر برای مجلس خبرگان قانون اساسی، دلایل نظر سوم مقبول افتاد و طبق تصویب در قانون اساسی، نیروهای مسلح کشور ذیل رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا قرار گرفتند.
در نظریه انتخابشده قانون اساسی، استدلالهایی آورده شد که مهمترین آنها عبارت بودند از اینکه «ولایتفقیه برخلاف سایر نهادها مقطعی نیست و بهدلیل ثباتش نیروهای تحت امرش نیز از پیوستگی و انسجام برخوردار خواهند بود»، «درصورت قرارگرفتن نیروهای مسلح ذیل رهبری این بخش مهم کشور درگیر سیاستزدگیهای جناحی نمیشود و پایداری به ارزشهای ملی، انقلابی و اسلامی در آنان باقی خواهد ماند» و سوم آنکه «دراینصورت امکان نفوذ در ارتش و سپاه به شکل جدی خنثی خواهد شد؛ چراکه ولیفقیه شخصی وارسته و متقی است». این دلایل برای خبرگان قانون اساسی تا حد زیادی قانعکننده بود و درنهایت نیروهای مسلح ذیل مقام معظم رهبری واقع شدند.
در طول دوران زعامت حضرت امام خمینی(رحمتالله علیه) و مقام معظم رهبری(حفظهالله) بهجرأت میتوان گفت بنا به اثرپذیری از ارزشهای دینی و اسلامی، ما دارای قوای مسلح مکتبی و اعتقادی هستیم. نیروهای نظامی ایران وابسته به شخص، قدرت، جناح یا موقعیت نیستند؛ بلکه آنان حقیقتا سربازانی هستند که تمام موجودیت خود را در راه خدمت و تلاش برای تحقق اهداف اسلامی و انقلابی تعریف کردهاند. کافی است به روحیه شهادتطلبی نیروهای نظامی ما بنگرید تا این حقیقت به شکل جدی روشن شود. تمامی این رویکردها و باورهای اعتقادی نتیجه تعلیمها و گفتارهای رهبری به نیروهای مسلح ایران است.
مهمتر آنکه وجود انسجام و وحدت بینظیر بین نیروهای نظامی و مسلح کشور از مهمترین ویژگیهایی است که دشمن را در رسیدن به اهداف تفرقهآمیز خود ناکام گذاشته است. در نظام جمهوری اسلامی آنچه بیش از هرچیز مهم است، تحقق اهداف والای انقلاب است؛ لذا افراد خودشان را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا ارتش جمهوری اسلامی سربازانی برای نیل به این ارزشها و قلهها میدانند.
امروز دشمنی به نام جبهه استکبار جهانی را روبهروی خود میبینیم؛ از این جهت نیروهای مسلح بهخوبی اهمیت وحدت و انسجام در برابر این دشمن سرکش را درک کردهاند. درحال حاضر فارغ از فرماندهی مشترک ارتش و سپاه که مقام معظم رهبری است، سپاه و ارتش در سطح بسیار بالا و قابلتوجهی هماهنگی و همافزایی را از خود به نمایش گذاشتهاند؛ بهنوعی که در عملیات «وعده صادق» همین همافزایی بین دو نهاد نظامی ارتش و سپاه بود که بدون کمک نیروی خارجی توانست در منطقه، عملیاتی مهم را به نمایش بگذارد.
در نظام جمهوری اسلامی آنچه بیش از هرچیز مهم است، تحقق اهداف والای انقلاب است؛ لذا افراد خودشان را در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا ارتش جمهوری اسلامی سربازانی برای نیل به این ارزشها و قلهها میدانند.
کد خبر 846265
منبع: روزنامه همشهری
نظر شما